Archiv für den Monat: April 2013

Mein Leben ohne mich

28.01.2013 Nur gewissen bornierten Geistern, konnte die ungeordnete Vielfalt und das erzwungene Stillhalten, als ein Abfall von mir selber erscheinen.Diese Zeit ist vorbei! Ich kann jetzt mehr erleuchtet als erhitzt. Ich sehe und sehe nicht im klarsten Lichte die Steine über die ich gestolpert. Ich kann ihrer nicht ohne Wehmut gedenken. Es ist als ob er wusste von meiner Landstraße und über die Heimkehr. Ebenso muß jeder den Gesetzen der Zeit folgen, ob er mag wollen oder nicht. Bemerken muss ich jedoch, daß das nachteilige wenn man sich nie auf etwas einlässt ist, wenn man sich gern auf etwas einlassen würde ist nichts da. Nicht ganz nichts, aber weniger als man sich wünscht. Und doch mehr? Das ist ganz einfach. Altes wird älter und löst sich in Luft auf. Mut braucht man, um voranzugehen. Vertrauen dabei alle Lebensbereiche und sich selber zu pflegen. Eigentlich ist es sehr einfach. Das Glück im Leben ist das Hier und Jetzt. Man vertreibt sich die Zeit auch anders. Das Lernen und das Können sind in steter Bewegung, das Leben ist nicht starr. Das würde mir einen Grund geben, die Projektarbeit nicht zu machen. Mein Rückblick sagt mir, ich habe den Reduktionismus versucht und meine Botschaft war: Keine Frau ist eine Insel. Aber was wird ans Festland gebracht? Keine Insel? Freiheit. Das Gerüst ist in meinem Kopf, nicht in den Gepflogenheiten der historias Minimas. Single. Insel. Wie niemand gewinnt. Fernweh. Treffen mit Freunden. Gastspiele. Cut and go. Blues. Suchen. Sammeln. Kraft-Stoff. Sterbebegleitung. www.dominicschindler.com Lesen des Schema. Hier musste man zu einer astronomischen Bestimmung greifen. Die Mehrheit der Weisen entschieden sich für Kanaan. Nach einem alten Brauch, der später umgangen wurde, darf man die heilige Schrift nicht auswendig vorlesen, sondern nur leise beten. Nur von einem Volke daß von Nahrungssuche nicht abgelenkt wurde, konnte man verlangen, daß es sich von Morgen bis Abend unablässig mit der Schrift befassen sollte. Also nicht den ganzen Tag, sondern nur am Abend…und noch schwieriger war die Frage über die Endzeit. Ich glaube Gott macht einfacht ne neue Eiszeit, dann war´s das wenn er will. Krieg und Feuer ist nicht sein Stil.

Immergrüngirlande

Jul (Wintersonnwende)

Der Kampf zwischen dem alternden Eichenkönigs, der für die Dunkelheit des alten Jahres steht, und dem Licht des jungen Eichenkönigs, der das Licht des neuen Jahres symbolisiert.

Julkönig wir begrüßen Dich
und Dein neues, helles Licht.
Gib uns Deinen Segen
Und leite uns auf allen Wegen.

Julfeuer

Entzünde den Weihnachtsscheit und dann
Laß ihn brennen bis Sonnenuntergang
Geht er aus, dann leg ihn zur Seit´
Bis zur nächsten Weihnachtszeit.
Doch hebe auf ein kleines Stück, Gib dem nächsten Scheit damit Feuer zurück
Und dort, wo man ihn sicher bewahrt,
der Teufel sich nicht düster gebahrt.

Jultraditionen

Adventskranz, Julscheit, Kerzen, Immergrün, Baum, Kamin, Glocken, Geschenk, Eiskristalle, Licht, Mistelzweig, Nordpol, Pfefferkuche, Schlitten, Rentier, Weihnahtsstern, Stechpalme, Strümpfe, Vogeljulbaum, Würzbier, Weihnachtslieder, Zuckerstangen, Weihnachtskarten.

Drachen-Sahnetorte
(Irland)

Diese reichhaltige, üppige Torte schmeckt nicht nur fabelhaft, sie läß tsich auch ohne viel Aufwand herstellen.

REZEPT

(Quelle:http://www.deutschesfachbuch.de/info/detail.php?isbn=3548742815&part=3&word=&PHPSESSID=ddddd09b8f026f0ad2fabd589b3db106)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozmaring

AUSBAUMRozmaring

Rozmaring (R. officinalis)

Sorrend: Lamiales (Lamiales)
Család: Lamiaceae (Lamiaceae)
Alcsoport: Nepetoideae
Nemzetség: Rosmarinus
Típus: Rosemary

Tudományos név
Rosmarinus officinalis L.

A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egyike annak a két faj a nemzetség Rosmarinus és fél örökzöld cserje a menta család (Lamiaceae).
A név Rosemary származik a latin ros marinus, vagyis „harmat (ROS) a tenger (marinus)“, azaz „Meertau“. Gyakran emlegetik, mint egy ok, hogy a rozmaring bokrok nőnek partjai mentén a Földközi-tenger és éjszaka a harmat gyűjteni a virágok. Egy másik értelmezése a név eredete nyúlik vissza a görög kifejezés rhops myrinos (balzsamos cserje). Ez magában foglalja a lehetséges namenskundlicher összefüggésben a görög szavakat libanotis (rozmaring) és Libanos (tömjén). Rosemary szintén gyógynövény az 2000 és 2011-ben Németországban.

Funkciók
Az örökzöld, bokros elágazó cserje illata intenzíven aromás és elérte a mérete 0,5-2 méter. Az ágak barna és általában egyenes. Az idősebb ágak peeling kéreg. [1] A 10 és 40 mm hosszú és 1,5-3 mm széles levelek szemben, kocsánytalan és szigorúan lineáris. Fölényben, azok mély zöld, ráncos és borítja vastag bőr, szőr fehér szürke filc az alsó levelek. Az élek gurult lefelé. Ily módon a lap védve van a kiszáradástól.
A virágzás előfordulhat egész évben. Ön a két zehnblütigen, [1] gyapjas hajú csillag Scheinquirlen. A kehely harang alakú, hallgatag és gyümölcs idő sokkal nagyobb. A felső ajak két részből áll, az alsó ajak három karéjos nagy medián lebeny. A korona világos kék, ritkán rózsaszín vagy fehér, 10-12 mm hosszú, két-ajkú és a felső ajak ívelt hát. A középső lebeny alsó ajak kanál alakú vájt, és lehajolt. A két porzó nyúlik messze a virág. A remetelak barna, ovális.

Zavart: rozmaring

Terjedés
A növény vadon nő a Földközi-tenger nyugati és középső, különösen a part menti régiók Portugália a Jón-tengerre. Szintén a Földközi-tenger keleti és amSchwarzen a faj termesztett ősidők óta, és akkor vad alkalmanként, néha alkotó áll, mint például Santorini. Rosemary inkább napos, száraz, meszes oldalakon. Ő jellemző a bokrok a bozótos és Garigues.
A rozmaring gyakran termesztik, mint egy díszes és aromás növény. Amikor a rozmaring került Közép-Európa, nem ismert, de felvették a rendek rendeletben Capitulare Villis de vel Curtis imperii elengedése Károly. Rosemary-ben vezették be Angliában 1388 királynő Philippa az Hainaut.

Terjedés, termesztés és betakarítás
A növény vegetatív szaporított dugványozással. A generatív szaporítás mag is lehetséges, de ehhez a meleg éghajlat. A csírázási idő körülbelül négy hét. A rozmaring hajlamos a tartós nedves körülmények között, és szüksége van jó vízelvezetésű, humuszban gazdag talajt. Száraz körülmények között a növény nő jobb. Az Alpoktól északra, nem szívós. A tél végén, a kis cserje csökkenteni úgy, hogy bozontos. Ideális esetben a betakarított egészben gallyakból, nem pedig az egyes tű. Meg lehet takarítani egész évben. A vegyes kultúra, a zsálya, mint a szomszéd.

Hozzávalók
Rosemary tartalmaz 2,5% illóolajok (terpének: cineol, borneol, bornil-acetát, kámfor, karnozin, karnozinsav, terpineol), 8% tannin (főként rozmaringsavat), flavonoidok, glikolsav, keserű anyagok, szaponinok, gyanta.

Használat
Használat aromás növény

Szál rozmaring
Rosemary egy nagyon intenzív, gyantás aromás illatú, kissé kesernyés ízű, valamit, hogy emlékezzen kámfor és eukaliptusz. Ő is használták helyettesítésére füstölő miatt hasonló szag.
Rosemary része volt az első desztillált parfümök, párosul az illóolaj alkohollal. A keveréket nyilvántartásba 1370 és névadója Erzsébet királyné magyar (1305-1380), „a magyar Water“. A legenda szerint biztos a remete, aki átadta az illatos vizet a királynő, akkor megőrzi szépségét haláláig.
Kölni még tartalmaz rozmaring olajat.
Használja a konyhában [Edit]

Wild virágzó rozmaring
Rosemary megtette az első használat a vallási kultuszok, és azt jelenti a gyógyszerészét, mielőtt megtalálta az utat a konyhába. Rosemary a mediterrán konyha (főleg Olaszországban és Provence) fontos fűszer, és része a Provence gyógynövények keveréke. Ő is tekinthető klasszikus grill fűszerekkel és harmónia többek között a hús-, baromfi-, bárány-, cukkini, burgonya és a tészta. [8] is, desszertek a levél vagy a rozmaring méz alkalmazás. Apple zselés lehet, például a rozmaring aroma. Add hozzá rozmaring fűszervajjal gyakran használják. Rosemary, vagy ideiglenesen használják a keserű ügynök sört.
Használja az orvostudományban [Edit]

Rosemary bokor
Mivel ez egy mediterrán növény, rozmaring, talán feltételezhetjük, hogy még a görögök és a rómaiak is használták, mint egy gyógynövény. Ez úgy tűnik, nem alkalmazható, mert csak Dioscorides hozza egy tipp, hogy a „Rosemary volt egy fűtött“.
A naturopathy, rozmaring használják belsőleg, mint a tea forgalomba stimuláció és puffadás, különösen akkor, ha ő serkenti a vérellátást a hasi szervek és megalakult a gyomor-és bélrendszeri gyümölcslé. Emellett a gyógyszer befolyásolja epe és vizelethajtó, és használják a tea felhasználás étvágy serkentő. [1] A túlzott dózisban is okozhat mérgezést és görcsök. Napi 6 g levelek teák, 20 csepp illóolaj és 50 g-fürdők nem szabad túllépni, terhes nők általában kedvét attól, hogy [9].
Külsőleg, a Rosemary fokozza a vérkeringést, és ezért használják fürdők mind a keringési rendszer, a vérkeringés problémák, valamint a Gichtund reuma (pl. rozmaring-alkohol). [10] [11] Amellett, hogy a rozmaring alkohol és a kenőcs reuma elleni és a migrén is használható. [1] A dip infúzió hatása fertőtlenítőszer és elősegíti a gyógyulást a fertőzött, nem gyógyuló sebek.
Rozmaring olaj erős fertőtlenítő hatású, mely 5,4-szer a karbolsav (fenol).
Rosemary, mint a tea van gombaellenes hatása a különböző káros gombák és így lehet használni, mint a házon belüli növényvédő vagy erősítő szerek.

Rozmaring illóolaj

Miatt vonzó halványkék virágok rozmaring is gyakran termesztik, mint dísznövényt
Essential rozmaring olaj képződik helyszíntől függően, tengerszint feletti magasság, az éghajlat és a talaj különböző biokémiai vegyületek, amelyek különböznek a teljesen különböző összetevők és hatásmechanizmusú. A vízgőz-desztillációval előállított a gyógynövény. Rosemary olaj az egyik az irritáló illóolajok. A fő borvidékeken: Spanyolország, Franciaország, Észak-Afrikában, a Balkánon.
Az összetevők a rozmaring olaj a következők: 1,8-cineol (körülbelül 15-55%), a kámfor (10-25%), 1-pinén (15-25%), kamfén (5-10%), borneol (2%) , szeszkviterpének, Monoterpenole, fenolok, ketonok és észterek. A sűrűsége 0,894-0,920.
Rosmarinus officinalis cineol kemotípus tartalmaz 45%-os 1,8-oxidok, 30% monoterpének, szeszkviterpének, Monoterpenole, fenolok, ketonok és észterek.
Rosmarinus officinalis verbenon kemotípusú tartalmaz 50% monoterpéneket, 15%-ketonok, Monoterpenole, észterek és oxidok.

A rozmaring növény gyorsan válik egy bokor, néhány méter széles

Rosemary virág nélküli
Alkalmazása olaj

Az Európai Gyógyszerkönyv rozmaring olajat mutat antimikrobiális aktivitást számos baktérium, élesztő és penészgombák, és javítja a vérkeringést derHaut. A keringési rendellenességek, reumás megbetegedések, húzódások, a 6 – és 10-százalék jelezte kenőcsök – az 10 százalékos készítmény formájában kád vagy a 6. ábrán. Belsőleg, hogy 3-4 csepp cukor-vagy meleg tea.
Egyéb alkalmazási területek a parfüm iparban vagy az aromaterápia.
Rosemary Honey [Edit]
Tisztaságú, nyert a virágok rozmaring méz a friss állapotban halványsárga színű és folyékony következetesség kikristályosodott egy fehéres, kenőcs-, mint a méz. Az erős aromája rozmaring méz íze a növény maga, hogy enyhítse az intenzív ízű, gyakran keverik más mézek.

Szimbolizmus rozmaring

Rosemary, mint egy szimbólum a szerelem jelképeként. Az ősi kultúra rozmaring játszotta a fő szerepet, mint az egyik az istenek, különösen az Aphrodite, dedikált növény. Trubadúrok átadta a hölgy az általuk választott rozmaring, holtversenyben Ophelia Hamlet rozmaring koszorú jeleként a hűség és Németországban sokáig menyasszony viselt rozmaring koszorú előtt mirtusz jött divatba.
Rosemary is szimbolizálja a megemlékezés a halottak. Az egyiptomiak adták halott szál rozmaring a kezükben, édesíti az utazás a föld a halhatatlan lelkek azok illata, de Görögországban ők legyőzték koszorúk rozmaring. Az irodalomban jelenik meg a halott rozmaring növény Shakespeare és a karok. Rosemary és kakukkfű illata, mint maga viselt, mint a temetéseken és felvonulások. Azt remélték, hogy ily módon mentesek a fertőző betegségekkel szemben. Londonban, ez volt a kezdete a 18. Században gyakori, hogy minden gyászoló, aki kísérte a koporsót a temetőbe, által a szolgák a ház kapott egy szál rozmaringot. Egyrészt ez volt az egyik szál rozmaring, mint egy szimbólum az emlékezés, hanem illata is segítette, hogy elrejtse a bűz a halál. Amikor a koporsót a sírba fektették, gyászolók dobta minden rozmaring gallyakból a sírba.
Rosemary jelenik meg, mint egy szimbólum a halál a dal álmodtam az éjszaka, a szövegírója Joachim augusztus Zarnack van. Ez vonatkozik a dalt rozmaring Des Knaben Wunderhorn, amely megzenésített Johannes Brahms, Robert Schumann és mások.
A zenészek a pogány Néptáncegyüttes Faun, de fogd a rozmaring az ő névadó dal, mint a szerelem jelképe és vágyakozás. Hasonló jelentőségű a rozmaring az angol népdal Scarborough Fair.

A legenda szerint a virágok voltak eredetileg fehér. A Szűz Mária azt mondta, hogy lehajtotta a kék köpenyt át a bokor, hogy megszáradjon. Így a virágok legenda kapott mai alakját.

Silver Surfer

Ich trieb davon.
Wie weit und wie schnell war ohne Bedeutung. Ich hatte den erhebenden Rausch des Sieges kennengelernt und den nagenden Schmerz der Niederlage. Aber ich werde niemals ruhen, nach einer Oase der Vernunft in dieser Wüste des Irrsinns zu suchen die der Mensch Erde nennt.
Weil das schlimmste Los inmitten ungezählter Welten und endloser Sternensysteme darin besteht
für immer allein zu sein.

ODYSEE
carry our oase